Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Levensgevaarlijk: gaten gegraven op mountainbikeroute Schoorlse Duinen

20 januari 2020, 22.02 uur · Aangepast 20 januari 2020, 23.25 uur · Door Redactie

SCHOORL - Staatsbosbeheer waarschuwt mountainbikers en andere gebruikers van de fietsroute in de Schoorlse Duinen voor gaten die dit weekend in het parcours zijn gegraven.

Staatsbosbeheer / Adobe Stock

Medewerkers van Staatsbosbeheer hebben al meerdere gaten op de route gevonden, waarschuwen zij op Facebook. Sommige van die gaten zijn zelfs gecamoufleerd. Inmiddels heeft de natuurorganisatie een deel van de gaten gedicht.

'Mijn zoon fietst daar!'

De wijkagent noemt het een "bizar vergrijp, waarbij kennelijk iemand erop uit is om een biker er vol in te laten rijden, met kans op zwaar letsel tot gevolg." Daarom vraagt de organisatie iedereen in het gebied goed uit te kijken tijdens het fietsen. 

Volgens de politie zullen er aangiftes volgen. Staatsbosbeheer vraagt iedereen die nieuwe gaten ziet deze te melden via [email protected]

Op Facebook reageren mensen geschokt. "Mijn zoon fietst vaak door de duinen naar huis vanuit school! Moet er niet aan denken dat hij daar slachtoffer van wordt!" En ander denkt dat de gaten niet met kwade bedoelingen zijn gegraven: "Het zijn waarschijnlijk gewoon lui geweest die met hun metaaldetectors op pad waren en de gaten niet hebben dichtgemaakt."

Anti-mountainbikers

In 2016 is er ook iets opmerkelijks gebeurd op het bekende fiets en wandelpad: daar waren op meerdere plekken boomstammen en takken gelegd. "Ik denk dat deze sabotage een teken is dat bewoners hartstikke tegen deze route zijn", zei Harry Hobo destijds tegen NH Nieuws. Hij en andere omwonenden en natuurliefhebbers waren fervent tegenstander van de mountainbikeroute door de duinen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!