Ga naar Content

Groot nieuws uit Volendam: Francesco Antonucci blijft nog een jaar

VOLENDAM - FC Volendam kan volgend seizoen weer beschikken over Francesco Antonucci. Feyenoord neemt de Belg over van AS Monaco en de Rotterdammers stallen hem direct tot het einde van het seizoen bij Het Nieuwe Oranje, waar Antonucci vorig seizoen al furore maakte. 

Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Antonucci tekent een contract tot medio 2024 in De Kuip, met een optie voor nog een extra jaar. Met de transfer is een ingewikkelde constructie gemoeid, waarbij Volendam een deel van de transfersom betaalt en daarnaast meeprofiteert wanneer Feyenoord de middenvelder verkoopt. Antonucci werd afgelopen seizoen gehuurd van Monaco en speelde uitstekend. Met elf doelpunten en vijf assists was hij zeer belangrijk voor de ploeg van trainer Wim Jonk.

"Ik ben erg blij en trots met mijn volgende stap naar Feyenoord", stelt Antonucci op de site van de Volendammers. "Ik denk dat dit een perfect vervolg is voor mijn carrière. We hebben een mooi seizoen gehad met FC Volendam, maar jammer genoeg konden we het niet afmaken. Ik heb altijd gezegd dat ik wilde helpen om de club naar de eredivisie te brengen. Nu hebben we een nieuwe kans en ik ga alles geven om nu wel te promoveren."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Er waren heel veel clubs geïnteresseerd in Franco", meldt technisch directeur Jasper van Leeuwen aan NH Sport. "In dit geval ook Feyenoord. Frank Arnesen (technisch directeur van Feyenoord, red.) kent Keje Molenaar, Wim Jonk en mij goed. Dan is het contact snel gelegd. Zij waren heel concreet en doortastend en dat vond Franco het beste verhaal. Iedereen was het er bovendien over eens om nog een jaar zijn 'individuele ontwikkelingsplan' af te maken bij FC Volendam, want die was nog net niet helemaal af."

Alleen maar sterker

"We zijn er sportief gezien natuurlijk heel blij mee", gaat Van Leeuwen verder. "Franco is een superbepalende speler voor ons en dat zal hij komend seizoen ook zijn. Vorig seizoen kwam hij aan met een conditionele achterstand en toen had hij tijd nodig om zichzelf te worden. Nu is hij topfit, dus hij zal normaliter alleen maar sterker zijn dan vorig jaar. We kennen hem al erg lang en we weten dat er nog veel meer in zit bij Franco. Feyenoord wil hem niet voor niets hebben."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]