Ga naar Content

Ruim 350.000 euro ingezameld voor Poolse Marcin die drie kinderen van verdrinking redde

JULIANADORP - De teller van de inzamelingsactie voor de familie van de 37-jarige Poolse Marcin, die vorige week drie kinderen uit een muistroom redde in Julianadorp en daarbij zelf om het leven kwam, staat ondertussen op ruim 350.000 euro.

Vlak voordat Marcin de zee in ging belde hij zijn vrouw - Foto: GoFundme

De man wist de drie kinderen veilig op het droge te krijgen, maar raakte daarna zelf vermist in de sterke stroming. Hij spoelde enkele uren later aan op het strand, reanimatie mocht niet meer baten. 

De man liet een vrouw en drie eigen kinderen achter. De initiatiefneemster van de inzamelingsactie, Martina Janasz, vertelde eerder aan NH Radio dat de familie het niet breed heeft. "Ze hebben geen eigen huis, ze wonen bij de moeder van de vrouw van Marcin. Hij kwam hier puur in zijn vakantie om even wat bij te verdienen."

Respect

In de reacties bij de inzamelingsactie laten mensen weten te doneren omdat ze veel respect hebben voor wat de man gedaan heeft. "Echte helden bestaan dus nog wel, verschrikkelijk dat deze man hierbij helaas zelf om het leven is gekomen", schrijft iemand bijvoorbeeld. 

NH Nieuws maakte eerder onderstaande reportage over Marcin:

Verslagenheid bij reddingsbrigade Julianadorp om verdronken Pool - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]