Ga naar Content

Vrijgezel Kees (64) runt camping in z'n uppie: "Mooi als er nog een leuke vrouw op m'n pad komt"

ZIJDEWIND - Terwijl zo'n beetje de hele provincie van het zomerweer geniet, buffelt Kees Koster onverstoorbaar door. De 64-jarige Koster runt namelijk een camping op een bijzondere plek in Noord-Holland: tussen de N241 en de spoorverbinding Alkmaar-Schagen ligt de Boerenzwaluw, waar iedere zomer zo'n honderd plekken beschikbaar zijn. Koster bestiert de camping sinds 2016, al is de animo dit jaar ongekend. "Ik heb het nog nooit zo druk gehad." 

Foto: NH Nieuws / Mark Arents

Dat hij het vuur uit z'n sloffen loopt, is niet vreemd. Kees runt de camping namelijk in z'n uppie. "Van wc's schoonmaken tot het grasmaaien", schetst de campingeigenaar de breedte van zijn dagelijkse takenpakket. 

De liefde voor campings heeft Kees niet van een vreemde. Ook zijn vader was ooit de trotse eigenaar van een camping. Dat kampeerterrein in Schagerbrug is inmiddels verleden tijd, want de grond was hard nodig voor de aanleg van een woonwijk. 

Schapenboerderij 

De droom om zijn eigen camping uit te baten, heeft Kees al decennia. Zo kocht hij al in 2000 een schapenboerderij, met als doel om er een camping van te maken.  Toch bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan, want het zou tot 2016 deuren voordat de Boerenzwaluw haar eerste gasten mocht verwelkomen. "Het kostte me 16 jaar om alle vergunningen op orde te krijgen, maar nu heb ik eindelijk alles voor elkaar, na jaren ploeteren."

"De coronacrisis legt mij geen windeieren"

kees koster - camping de boerenzwaluw

Al dat geploeter is niet voor niets geweest, want zo druk als dit jaar heeft Kees het nog niet meegemaakt. "Vorig jaar viel het vanwege het weer wat tegen, maar de coronacrisis legt mij in ieder geval geen windeieren. De kusten staan vol en iedereen wil met dit mooie in eigen land weg." Dus rinkelt zijn telefoon de hele morgen, want ook de administratie regelt Kees helemaal zelf.

Bekijk hieronder hoe Kees zijn camping runt. Tekst loopt door onder video.

Kees runt camping helemaal in zijn eentje - NH Nieuws

Als de groei de komende jaren zomer doorzet, zou Kees wel wat hulp kunnen gebruiken. Wel heeft hij zo z'n ideeën over hoe die hulp moet vormkrijgen.  "Als er nog een leuke vrouw op mijn pad raakt, zou dat mooi zijn."

Toch weigert hij bij de pakken neer te gaan zitten als die vrouw niet op z'n pad verschijnt. "Ik doe dit totdat ik dit niet meer leuk vind en dat zit voorlopig wel goed", besluit hij lachend.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook