Start van hoofdcontent

NIEUWESLUIS

nl

Een pittoreske haven in niemandsland: "Dit is een klein paradijsje"

1 augustus 2020, 12.29 uur · Aangepast 10 augustus 2020, 14.10 uur · Door Mark Arents

NIEUWESLUIS - Geen stedentrip of witte stranden, maar altijd weer naar hetzelfde haventje. NH Nieuws gaat deze weken op zoek naar bijzondere bestemmingen in de kop van Noord-Holland, met deze week de jachthaven Nieuwesluis. Een pittoresk haventje waar jaar in jaar uit dezelfde mensen weer aanmeren. "We noemen dit ook wel de familiecamping", vertelt havenmeester René Snelleman.

NH Nieuws / Mark Arents

Veel mensen rijden er eerder langs dan doorheen, de doodlopende weg die Nieuwesluis vormt. Helemaal aan het einde van die weg vindt je Jachthaven Nieuwesluis. Een pittoresk haventje waar jaar in jaar uit dezelfde mensen weer aanmeren.

Tien jaar geleden ruilde René de jachthaven van Den Helder in voor het kleine haventje Nieuwesluis en sindsdien komt hij er elk jaar. "Wij staan hier iedere zomer ongeveer vier tot vijf weken", vertelt René. "Voor ons nooit meer een vakantie met de caravan, we gaan altijd met de boot naar Nieuwesluis." 

Tekst loopt door onder video.

Jarenlang naar dezelfde haven in niemandsland - NH Nieuws

Net als René zijn er meer vaste mensen die er elke zomer weer komen. "Het is knus, iedereen zit op de kant. Het is gewoon gezellig hier", vertelt een jonge bezoekster van de jachthaven. "Altijd bij Nieuwesluis blijven, vast op dit mooie plekje", zegt een andere gast.

Het antwoord is duidelijk op de vraag wat er te doen is in de jachthaven: "niet veel", vertelt een vrouw voor haar boot. "Een boodschap doen, boekje lezen, vakantie vieren."

René raadt het iedereen aan om vakantie te vieren in eigen land. "Toen ik voor het eerst ging varen kwam ik langs een heel klein dorpje hier vlakbij. Ik ben aan de andere kant van de wereld geweest, maar daar nog nooit. Zo leuk!"

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]