Ga naar Content

Expositie van Marlène Sjerps weggehaald na reeks vernielingen

ZANDVOORT - De gemeente Zandvoort gaat de expositie met bronzen beelden van kunstenares Marlène Sjerps voortijdig stoppen nadat er maandag opnieuw een vernieling plaats vond. Eerder werd er al een beeld gestolen, een ander beeld werd tot twee keer toe vernield. 

Foto: NH Nieuws

"Het is triest dat dit nodig is", vertelt een woordvoerder van de gemeente Zandvoort. "Dit is niet wat je wilt. We hadden ze liever laten staan. Maar je wilt ook niet dat deze ook gestolen worden". Halverwege juli werd het bronzen beeld 'La Doña Quichotta de La Mancha'  gestolen van de expositie langs de boulevard Paulus Loon in Zandvoort. Eind mei werd een werk twee keer omver getrokken.

En gisteren was het weer raak. Van het beeld 'SHE!' werd een arm afgebroken. Kunstenares Marlène Sjerps laat weten het vreselijk te vinden dat haar werk wordt weggehaald. Gisteren gaf ze aan dat het niet meer zo door kon gaan: "Ik wil zelf niet het risico lopen dat er nog meer beelden vernield worden", zei ze. "Er zijn nu 3 van de 8 vernield. Dat is een beetje de tax, meer kan ik niet hebben."

Beelden veilig stellen

De gemeente wil de beelden nu veilig stellen. "We verwijderen ze omdat het een dure kwestie is", vertelt de woordvoerder van de gemeente. "Je wilt ze gewoon veilig stellen."

De expositie zou in 2021 stoppen, maar wordt nu op korte termijn ontmanteld. Mogelijk gaat de gemeente de werken nog op besloten evenementen tentoon stellen.

Zie hieronder Marlène haar reactie nadat ze er gisteren achter kwam dat er weer een beeld  van haar was vernield.

Marlène laat zien wat er gebeurd is - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]