Ga naar Content

Zandvoortse Marlène Sjerps onthutst over diefstal beeld aan boulevard: "Het doet pijn"

ZANDVOORT - Opnieuw moet kunstenares Marlène Sjerps uit Zandvoort een flinke klap incasseren. Na drie eerdere vernielingen van bronzen sculpturen, is er nu één van zijn sokkel gestolen. Het gaat om het bronzen beeld 'La Doña Quichotta de La Mancha', die tot gisteravond aan de Boulevard Favauge stond. Dieven hebben het bruut van de sokkel afgebroken en waarschijnlijk meegenomen.

Het gestolen beeld van kunstenares Marlène Sjerps - Foto: NH Nieuws/Marlène Sjerps

NH Nieuws treft woensdag een verdrietige Marlène Sjerps aan op de boulevard in Zandvoort. Ze kreeg vanmorgen een appje van een bekende met de mededeling dat het pronkstuk van haar buitententoonstelling 'Boulevard Marlène' was verdwenen. Ze is direct gaan kijken en het enige wat ze aantrof was een lege sokkel met daarnaast, in het zand, de bronzen lans van 'La Doña Quichotta de La Mancha'.

Marlène Sjerps over de totstandkoming van 'La Doña Quichotta de La Mancha' en de diefstal

Zandvoortse kunstenares Marlène Sjerps erg verdrietig na diefstal sculptuur - NH Nieuws

Het gestolen beeld werd onlangs nog verplaatst van het Badhuisplein naar de Boulevard Favauge. Op het Badhuisplein worden namelijk werkzaamheden verricht en een bulldozer had de bronzen 'La Doña' per ongeluk omver gereden.

Marlène ging er vanuit dat vandalen hun handen wel in hun zakken zouden houden, maar die hoop bleek dus tevergeefs. "Ik vermoed dat het jongeren zijn geweest die hier vaak rondhangen. Morgen ga ik aangifte doen en ik hoop dat de politie er deze keer wel wat aan gaat doen." Een andere sculptuur uit de buitententoonstelling werd ook vernield en keert niet meer op z'n plek terug.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]