Alkmaar

Toegangswegen naar stranden Castricum, Bergen en Egmond afgesloten

31 juli 2020, 12.11 uur · Aangepast 31 juli 2020, 18.30 uur · Door Redactie

CASTRICUM AAN ZEE - Er is geen parkeerplaats meer vrij bij de stranden van Egmond, Bergen en Castricum. De toegangswegen naar die badplaatsen zijn afgegesloten en automobilisten worden dan ook tegengehouden. Er zijn handhavers en verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Archieffoto - Drukte bij strand Castricum, archiefbeeld | NH Nieuws / Pieter van den Akker

In Castricum wordt het verkeer bij de rotonde bij Bakkum teruggeleid. Zowel de grote parkeerplaats bij het strand als Johanna's Hof zijn vol. Automobilisten wordt geadviseerd de auto te parkeren bij het station en daar de bus te pakken.

Ook in Bergen aan Zee en Egmond aan Zee is geen parkeerplaats meer te vinden. Bij de rotonde bij 'De Franschman' aan het begin van de Zeeweg naar Bergen aan Zee wordt het verkeer teruggestuurd. Bij Egmond is de kruising Heilooër Zeeweg met de Herenweg afgesloten. Naar beide plaatsen rijden bussen, maar ook die zijn druk.

Drukte bij Egmond - Sietse Polder

Ook is de drukte bij de strandopgangen groot. In Egmond zijn gastvrouwen en -heren aanwezig om iedereen op het afstandbewaren te wijzen en mensen te attenderen op strandopgangen waar het minder druk is.

Ook drukte elders

Vanochtend vroeg stonden er al files richting de stranden, onder meer bij Castricum. Ook bij Zandvoort is het druk. De NS heeft extra treinen ingezet. Toch is voldoende afstand houden onmogelijk, zegt het spoorbedrijf

Inmiddels roept de veiligheidsregio Kennemerland, waar Zandvoort onder valt, op om niet meer naar het strand te komen

Update

Rond 17.30 uur meldden de gemeenten dat de toegangwegen weer toegankelijk zijn. Het blijft volgens hen wel erg druk.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?