Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Zomerpretpakket voor kinderen uit armere gezinnen in Hoorn

28 juli 2020, 15.10 uur · Aangepast 29 juli 2020, 15.46 uur · Door Redactie

HOORN - De afgelopen twee jaar kregen kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben kermismunten kado van gemeente Hoorn. Omdat het lang onzeker bleef of de kermis door zou gaan, komt de gemeente met een alternatief: een zomerpretpakket.

NH Nieuws

Het zomerpretpakket is een tegoedbon met een waarde van €32,50 en is te bestellen op de website van Warenhuis Hoorn. Dit pakket komt in plaats van de jaarlijkse kermismunten die deze gezinnen normaal gesproken ontvangen. Doordat lang onduidelijk bleef of de kermis door zou gaan en welke exploitanten er op de kermis zouden staan, was deze actie dit jaar moeilijk voor te bereiden voor de gemeente. 

Met deze tegoedbon kunnen de kinderen op de website iets uitkiezen: bijvoorbeeld een leuk dagje uit met vriendjes of ouders, zoals bowlen of een gezelligheidsspel. Het aanbod is samengesteld door de aangesloten winkeliers van Warenhuis Hoorn. Alle gezinnen die bekend zijn bij WerkSaam Westfriesland, Stichting Leergeld, de Voedselbank, de Kinderkledingbank of die in een schuldregeling zitten mogen gebruik maken van de actie.

Quote

"Even ontspannen en weer opladen voor het nieuwe schooljaar is voor deze gezinnen ontzettend belangrijk"

Kholoud Al Mobayed - WETHOUDER ARMOEDEBESTRIJDING

Ook ouders de gebruik maken van een Tozo-uitkering vallen hier onder. Juist voor deze gezinnen is het belangrijk om even te ontspannen, vindt wethouder armoedebestrijding Kholoud Al Mobayed: ‘Alle kinderen in Hoorn, Blokker en Zwaag moeten kunnen genieten van de zomer. Helemaal in deze tijd van de coronacrisis. Ontspanning en plezier maken is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen", vindt de wethouder. "Hiermee gaan de kinderen een leuk dagje uit met het gezin, of spelplezier met vriendjes en vriendinnetjes tegemoet. Even ontspannen en weer opladen voor het nieuwe schooljaar.’

Met het Zomerpretpakket hoopt de gemeente Hoorn niet alleen de gezinnen te ondersteunen, maar ook de lokale ondernemers die aangesloten zijn bij Warenhuis Hoorn. Vanaf begin augustus kunnen de paketten opgehaald worden en is het aanbod te vinden in Warenhuis Hoorn. Aanmelden voor een zomerpretpakket kan tot 17 augustus.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]