Ga naar Content

Ellenlange lijst straatroven: politie pakt 'kettingrukker' uit Uithoorn

NOORD-HOLLAND - Het lijkt erop dat de politie de zogeheten 'kettingrukker' te pakken heeft: een 25-jarige man uit Uithoorn is aangehouden als verdachte voor de reeks brute straatroven in onder meer 't Gooi en de regio Haarlemmermeer. Dat meldt de politie. 

Foto: Politie

De kettingrukker sloeg de afgelopen weken op meerdere plekken toe. Steeds kon hij sieraden stelen, veelal van oudere vrouwen, door ze hard van de hals af te rukken. Meestal ging hij er daarna vandoor op een scooter. 

'Lange onuitputtelijke lijst'

De politie gaat er vanuit dat alle gepleegde diefstallen van kettingen allemaal gepleegd zijn door dezelfde dader. Volgens de politie gaat het om een 'lange onuitputtelijke lijst' van kettingdiefstallen in Leusden, Bunschoten, Driebergen, Leiderdorp, Lisse, Hillegom, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, De Bilt en Aalsmeer.

Daarnaast vermoedt de politie dat de man ook heeft toegeslagen in Hilversum, Huizen en Bussum, maar dat onderzoek loopt nog. "We kijken onder meer nog naar camerabeelden om dat verder vast te stellen", aldus een woordvoerder. 

De gepakte verdachte zit momenteel 'in beperkingen', wat betekent dat hij vast zit en alleen nog contact mag hebben met zijn advocaat. De man wordt waarschijnlijk binnen enkele dagen voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.