West-Friesland

NL
V

Politie publiceert beelden van verdachten rellen in Hoorn na J.P. Coen-demonstraties

24 juli 2020, 13.25 uur · Aangepast 24 juli 2020, 13.41 uur · Door WEEFF

HOORN - De politie heeft vandaag beelden vrijgegeven van zeven verdachten van de rellen in Hoorn, die ontstonden na de demonstratie rondom het beruchte standbeeld van J.P. Coen. Tientallen mensen waren op 19 juni op de Keern en een aantal van hen bekogelde de politie met stenen en een stoel. 

NH Nieuws

Met het bekendmaken van de beelden hoopt de politie de verdachten sneller op te sporen. De personen op de foto's die de politie heeft vrijgegeven worden verdacht van het gooien van voorwerpen naar de politie. Hierbij raakten onder meer een agent en een politiepaard gewond. 

Rellen na vreedzaam protest

De rellen in Hoorn onstonden na vreedzame demonstraties, die in het teken stonden van het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen op de Roode Steen. Veel jongeren stonden na de demonstraties op het Keern, waar het mis ging.

"Het is super onrustig. Er zijn rellen. Het is mogelijk misgegaan op het moment dat een aantal demonstranten niet naar het station, maar naar de stad liepen richting het Kleine Noord", meldde een NH-verslaggever op dat moment.

De ME werd ingezet om de relschoppers terug te dringen. Tot na middernacht bleef het onrustig in de stad. De politie hield die avond twaalf mensen aan, onder wie drie minderjarigen. Ook stond er iemand te plassen tegen het beeld.

Beelden van de gezochte verdachten zijn terug te vinden op de website van de politie.

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].