Ga naar Content

Handbalsters VZV en SEW spelen komend seizoen Europees

'T VELD/NIBBIXWOUD - VZV en SEW houden de Noord-Hollandse eer hoog komend seizoen in de EHF European Cup (voorheen Challenge Cup). De handbalsters uit Nibbixwoud beginnen in de tweede ronde, VZV uit 't Veld in de derde ronde. Afgelopen seizoen bereikte VZV de kwartfinales, waarin verloren werd van het Spaanse BM Granollers. 

Foto: NH Sport / Tijmen Koelemeijer

In totaal hebben 41 clubs zich ingeschreven voor het Europese toernooi. Door de hoeveelheid clubs wordt de eerste ronde geschrapt. De EHF European Cup Women 2020/21 start in het weekend van 10 en 11 oktober met achttien teams die gaan strijden in de tweede ronde. De negen winnaars sluiten zich aan bij de 23 teams die zich rechtstreeks voor de derde ronde hebben geplaatst. De loting van SEW vindt later deze week plaats.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Derde ronde

VZV moet langer wachten, zij krijgen hun tegenstander op 20 oktober te horen. In de weekenden van 14/15 november en 21/22 november 2020 staat de derde ronde van de EHF European Cup op het programma. 

VOC uit Amsterdam stond bovenaan op het moment dat de competitie vroegtijdig werd beëindigd, maar ziet af van deelname aan Europa. Quintus en Handbal Venlo hebben ook hun Europese plek afgestaan.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]