Ga naar Content

Glimlach door geschilderde stenen: "Wat is er leuker dan zo'n cadeautje te vinden?"

ZAANDAM - Ineens duiken er op meerdere plekken in de Zaandam vrolijk geschilderde stenen op. Dit tot grote vreugde van menig vinder: "De glimlach heb je in ieder geval verdiend" en die glimlach, dat is de reden dat Tamara Kesselaar dit avontuur begonnen is. "Zeker in deze rare tijden heb je extra behoefte aan iets leuks."

Foto: aangeleverd

Tamara begon een maand geleden met het schilderen van de stenen begonnen. Met haar nieuwe schildersetje wilde ze namelijk iets leuks doen. Stenen beschilderen werd het idee, maar, wat moet ik met honderd stenen?', dacht Tamara. Ze besloot het op verschillende plekken achter te laten om zo mensen een glimlach te bezorgen.

Van Zaandam naar Bussum

Op dit moment is een steen in Bussum terechtgekomen. Een vrouw heeft de steen uit de Zaanstreek meegenomen en het in Bussum weer opnieuw neergelegd en dit vindt Tamara dan ook harstikke leuk om te horen. De stenen maken vergt volgens haar dan ook veel pret: zoeken, maken en achterlaten. 

"Het leuke is dat je je fantasie kunt gebruiken", zegt Tamara. Ze heeft bijvoorbeeld een steen achtergelaten op de Zaanse Schans. Ze zou het dan ook een droom vinden als de steen de wereld over reist en dat ze een berichtje krijgt uit een ver land dat de steen daar heen is.

Waar gaat mijn steen heen? 

Met veel plezier blijft ze de komende tijd stenen beschilderen en ze hoopt dan ook dat de vinders van de stenen haar een berichtje sturen op haar Facebookpagina. "Ik vind de reacties hartstikke leuk", vertelt Tamara vol trots. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.