Ga naar Content

Boswachter gezocht voor Schoorlse duinen: "Het is een droombaan"

SCHOORL - Bijna zeventig sollicitanten hebben zich gemeld voor de vacature van boswachter bij Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Mikal Folkertsma, zelf sinds enige weken aan de slag als boswachter in de Kop van Noord-Holland, noemt het een droombaan. Ze springt nu vaak bij in de Schoorlse Duinen en is op zoek naar versterking, meldt mediapartner Duinstreek Centraal.

Foto: Gouwenaar (CC)

Staatsbosbeheer is momenteel bezig met het selecteren van geschikte kandidaten. Geen makkelijke klus volgens Folkertsma, gezien flink wat sollicitanten voldoen aan de eisen. De eerste gesprekken vonden vorige week al plaats. Volgende maand maakt Staatsbosheer bekend wie zichzelf de nieuwe beschermheer  of -vrouw van de Schoorlse Duinen mag noemen.

Passie voor je vak

Als boswachter heb je niet alleen te maken met de natuur, maar ook met omgevingsmanagement."Dat vergt dat je goed moet kunnen communiceren, verstand van natuur hebt en ook passie voor je vak." 

Ook Folkertsma zelf is benieuwd naar haar aanstaande collega: "Ik zou het fijn vinden als er iemand komt met wie ik kan sparren en dat samen de Noordkop onder onze hoede kunnen nemen", aldus Folkertsma tegen mediapartner Duinstreek Centraal. 

Boswachter gezocht - Duinstreek Centraal

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook