Alkmaar

Man uit Egmond blijft voorlopig achter tralies voor levering 80 kilo MDMA

20 juli 2020, 13.46 uur · Door Redactie

EGMOND AAN ZEE - Een man (50) uit Egmond aan Zee, die sinds 8 april vastzit op verdenking van het leveren van 80 kilo harddrugs, blijft voorlopig achter tralies. Een verzoek om vrijlating van de advocaat werd afgewezen door de rechtbank in Den Bosch. Een 49-jarige medeverdachte uit Rosmalen moet ook zijn proces in het Huis van Bewaring afwachten, meldt mediapartner Halstad Centraal

Shirley de Jong

De politie kwam de twee verdachten op het spoor toen ze in de weer waren met twee grote boodschappentassen in Egmond aan Zee op 7 april. Het vermoeden bestond dat de tassen MDMA bevatten, de basisstof van een XTC-pil. Na observatie van de overdracht werden de twee verdachten ingerekend. 

Twee miljoen

Op de A2 werd de man uit Rosmalen met zijn auto aan de kant gezet voor een controle. In de tassen werd zo'n 80 kilo MDMA ontdekt, met een straatwaarde van rond de twee miljoen euro. De kilo's aan harddrugs zijn in beslag genomen. De bestuurder van de auto was de man uit Rosmalen. De verdachte uit Egmond aan Zee, die de tassen had overgedragen, werd een dag later aangehouden.

Tijdens huiszoekingen werden op beide adressen gegevensdragers in beslag genomen. Bij de 50-jarige verdachte uit Egmond aan Zee legde de politie bovendien beslag op administratie,  horloges en diverse elektronische apparatuur.

Het justitieonderzoek is in volle gang. Er worden geen verdere aanhoudingen verwacht. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?