Ga naar Content

Verdachte (16) aangehouden voor explosie in woning Vrijheidsweg in Haarlem

HAARLEM - De politie heeft gisteren een 16-jarige jongen uit Haarlem aangehouden voor een explosie bij een woning aan de Vrijheidslaan op 6 juli. Eind mei ging er bij de woning ook al een vuurwerkbom af. Daarvoor zitten twee 17-jarige jongens vast.

Foto: Bij een eerdere explosie raakte de bewoonster van de woning gewond | NieuwsFoto.nl

Gisteren werd nog bekend dat de twee 17-jarige jongens die verdacht worden van betrokkenheid bij de eerste explosie in ieder geval nog twee weken vast blijven zitten. De aanslagen op de woning aan de Vrijheidsweg zijn onderdeel van een jarenlange vete tussen rivaliserende jongerenbendes. 

Fles met brandbare vloeistof 

De politie maakt bekend dat de explosie op 6 juli ontstond doordat een fles met een brandbare vloeistof tot ontploffing werd gebracht. Bij deze tweede ontploffing raakte niemand gewond. 

Op 31 mei ging het bij dezelfde woning al eens mis, de 48-jarige bewoonster van het huis raakte toen gewond. Buurtbewoners verklaarden destijds aan NH Nieuws dat de explosies onderdeel waren van een vete tussen rivaliserende jongerenbendes. "Deze jongeren hebben geen geweten. Over en weer worden er dingen vernield en bommen geplaatst. En nu pakken ze dus elkaars moeder. Straks overkomt een van onze kinderen iets."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]