Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Weer een explosie bij woning aan de Vrijheidsweg in Haarlem

6 juli 2020, 10.42 uur · Aangepast 6 juli 2020, 14.30 uur · Door Redactie

HAARLEM - Bij een woning aan de Vrijheidsweg in Haarlem heeft vannacht weer een explosie plaatsgevonden. De aanslag is het zoveelste hoofdstuk in een jarenlange vete tussen rivaliserende jongerenbendes in de buurt. Eind mei ging er nog een vuurwerkbom af bij de woning.

Foto: De woning aan de Vrijheidsweg in Haarlem - NH Nieuws

Bij de explosie vannacht is er schade ontstaan aan de achterkant van de woning. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het waarschijnlijk om vuurwerk ging. Er is niemand gewond geraakt.  Ook heeft de politie gezocht naar een verdacht persoon, deze is niet gevonden. 

Ruim een maand geleden raakte een vrouw gewond door een explosie in haar woning aan de Vrijheidsweg. Een vuurwerkbom was door haar brievenbus gegooid. Het slachtoffer was de moeder van één van de jongeren. 

Buurtbewoners vertelden eerder aan NH Nieuws dat de explosies onderdeel zijn van een langlopende vete tussen jongerenbendes. Zo zei een buurvrouw dat de jongeren elkaars huis 'terroriseren': "Deze jongens hebben geen geweten. Over en weer worden er dingen vernield en bommen geplaatst. En nu pakken ze dus elkaars moeder. Straks overkomt een van onze kinderen iets."

Het onderzoek naar de explosie van vannacht loopt nog.De politie houdt in het onderzoek rekening met een verband tussen de eerdere incidenten in de buurt.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]