Ga naar Content

Voorbereiding Telstar voorlopig zonder publiek

VELSEN-ZUID - Er is voorlopig nog geen publiek welkom bij de voorbereiding van Telstar op het nieuwe seizoen. De ploeg uit Velsen-Zuid begint maandag 20 juli met trainen, maar ook bij de eerste training zijn er dit jaar geen fans welkom. 

Foto: Maarten Westerduin

Stadionmanager Joeri Leenaars noemt de situatie 'enorm balen'. "De voorbereiding is juist iets waar de regio naar uitkijkt en waar iedereen gewoon even lekker kan binnen lopen en kennis maken met de nieuwe selectie", vertelt hij op de site van de Witte Leeuwen. "Echter zitten we nu in een dermate gecompliceerde situatie dat het vooralsnog niet mogelijk is om de voorbereiding met publiek af te werken."

"Een bittere pil, maar we werken er hard aan om alles zo snel mogelijk voor elkaar te hebben"

joeri Leenaars

"Vanuit de lokale overheden hebben wij een aantal terechte punten meegekregen om uit te werken en te realiseren", vervolgt Leenaars. "Geen gekke eisen, en er wordt goed meegedacht met ons. Toch moeten wij ons er van bewust zijn dat de gezondheid van de spelers, staf, medewerkers en bezoekers boven alles gaat. Dat is voor nu een bittere pil, maar achter de schermen werken wij er met zijn allen hard aan om het zo snel mogelijk voor elkaar te hebben zodat wij wellicht aan het einde van de voorbereiding kunnen testen met het toestaan van publiek."

Open dag

De Velsenaren hebben bovendien besloten de open dag in de huidige vorm te schrappen. Het idee is om deze dag dit seizoen te organiseren tijdens de eerste thuiswedstrijd waarbij de club zonder restricties haar supporters weer mag ontvangen. "Want wij vinden het echter enorm belangrijk dat er een moment komt waarop iedereen de club van binnen kan zien, de spelers en de staf kan spreken en waar we met zijn allen kunnen proosten", meldt de club. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]