Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Opnieuw boeren op trekkers tegengehouden bij Schipholtunnel

10 juli 2020, 22.33 uur · Aangepast 10 juli 2020, 23.05 uur
Door Redactie · Foto: Inter Visual Studio

AMSTERDAM - Boeren die vanavond op trekkers richting Amsterdam reden, zijn tegengehouden bij de Schipholtunnel. Dat is de tweede keer deze week. Woensdag hielden de boeren ook spontaan een protest bij de luchthaven. "De sfeer is rustig. We staan te wachten op een parkeerplaats", zegt boer René Staal, die weer van de partij is.

Twee bussen zijn vrijdagavond rond 21:30 uur dwars op de rijbaan neergezet op de Loevesteinserandweg vlak voor de Schipholtunnel, meldt een getuige. De marechaussee bevestigt dat het om tientallen boeren gaat. 

De tunnel is daardoor afgesloten. Vermoedelijk probeerden de boeren via Schiphol Amsterdam te bereiken. De boeren zijn in gesprek met de aanwezige politie. 

Staal: "Ik was niet van plan om te gaan, maar ik werd gebeld dat een hoop boeren gingen. Ik ben al de hele week een paar keer weggeweest."

Klaar mee

Staal krijgt wel het idee dat mensen het zat zijn dat de boeren weer protesteren, maar zegt dat zij de voermaatregel zat zijn. "We worden blij gemaakt met een dode mus, want dat onderzoek dat Carola Schouten zou doen duurt weken en dan is de voermaatregel allang in gegaan."

Foto: De sfeer op het parkeerterrein is gemoedelijk, aldus een boer / Rene Staal

De boeren worden momenteel via Schiphol-Oost onder politiebegeleiding het terrein af geleid, aldus een getuige.

Acties

Woensdag kwam de marechaussee ook al in actie tegen de boeren. Gisteren blokkeerden de boeren een distributiecentrum van de Vomar in Alkmaar. Ze eisen aandacht voor de situatie waarin ze verkeren. Volgens de boeren wordt het ze aan alle kanten moeilijk gemaakt om nog een fatsoenlijke boterham te verdienen. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]