Ga naar Content

Wisselende resultaten Van der Voort en Zonneveld op Summer Series

MILTON KEYNES - De eerste drie dagen in Milton Keynes hebben uiteenlopende resultaten opgeleverd voor de Noord-Hollandse darters Vincent van der Voort en Niels Zonneveld. Van der Voort strandde tot tweemaal toe bij de laatste 32, terwijl Zonneveld donderdag tot de laatste zestien darters reikte. 

Foto: Pro Shots / Michael Bulder

Op de eerste dag van het evenement (woensdag) versloeg Van der Voort eerst Conan Whitehead en James Hubbard, voordat hij in de derde ronde nipt werd uitgeschakeld door de Oostenrijker Mensur Suljovic. Donderdag was de tweede ronde het eindstation voor de Purmerender. Hij werd daarin uitgeschakeld door landgenoot Maik Kuivenhoven, nadat hij in de eerste ronde te sterk was voor de Pool Krsysztof Kciuk. Vandaag moest de Nederlander tijdens de derde ronde zijn meerdere erkennen in Ian White. Daarvoor won The Dutch Destroyer van Geert Nentjes (6-2) en Luke Woodhouse (6-1). 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Zonneveld

Voor Zonneveld on het toernooi haast niet mooier beginnen. De darter uit Uitgeest leek het slecht te treffen met de loting, maar versloeg de sterke Nathan Aspinall in de eerste ronde met 6-5. Ricky Evans was in de tweede ronde echter te sterk voor de Noord-Hollander, die op dag twee opnieuw sterk voor de dag kwam. Hij versloeg achtereenvolgens Steve Beaton (6-2), Jelle Klaasen (6-2) en Dirk van Duijvenbode (6-1) voordat hij bij de laatste zestien werd geklopt door Glen Durrant. Vandaag, op de derde dag, was Zonneveld een stuk sneller klaar. De 21-jarige Nederlands trof opnieuw de snelle Evans, die met 6-5 te sterk bleek.

De PDC Summer Series duren nog tot en met zondag. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]