Gooi

NL
V

Steun uit landelijk coronafonds voor Hilversums poppodium en filmtheater

8 juli 2020, 12.03 uur · Aangepast 8 juli 2020, 12.14 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Het Hilversumse poppodium De Vorstin en Filmtheater Hilversum kunnen rekenen op financiële steun vanuit Den Haag. Een van de voorwaarden is wel dat de gemeente het bedrag verdubbelt.

Google Streetview

Het Hilversumse poppodium en het filmtheater hebben, net als veel andere culturele instellingen, een flinke klap te verwerken gekregen door het coronavirus. De twee zijn tienduizenden euro's misgelopen, doordat de deuren lange tijd op slot moesten vanwege het coronavirus. Hierdoor hadden ze geen inkomsten. Ook nu ze voorzichtig weer open kunnen, is dat nog niet op volle capaciteit. 

Landelijk coronafonds

De twee Hilversumse instellingen hebben onlangs te horen gekregen dat ze aanspraak maken op steun uit het landelijke coronafonds van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Die steun is alleen beschikbaar voor een beperkt aantal aangewezen culturele instellingen. 

Voorwaarde voor geld uit het landelijke coronapotje is dat de gemeente hetzelfde bedrag ook overmaakt naar de twee instellingen. Hilversum geeft aan dat ook te willen. Hoeveel geld De Vorstin en Filmtheater Hilversum krijgen, moet de komende tijd duidelijk worden. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?