Ga naar Content

'AZ bereidt juridische stappen voor in strijd om Champions League-ticket'

ALKMAAR - AZ is nog niet van plan om de strijd om het ticket voor rechtstreekse plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League op te geven. Volgens De Volkskrant bereiden de Alkmaarders juridische stappen voor om het ticket, dat door een beslissing van de KNVB in handen is van Ajax, alsnog te bemachtigen.  

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

In het uiterste geval wil AZ het internationaal sporttribunaal CAS inschakelen, meldt de krant. Nadat de competitie door de uitbraak van het coronavirus al in maart ten einde werd gebracht, besloot de KNVB Ajax als nummer één van de ranglijst aan te wijzen. De beide Noord-Hollandse clubs hadden op dat moment evenveel punten, maar de hoofdstedelingen hadden een beter doelsaldo. AZ won beide onderlinge duels en meent om die reden meer recht te hebben op het ticket voor rechtstreekse plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League. 

Miljoenen

De nummer één van Nederland gaat naar alle waarschijnlijkheid direct de groepsfase van de het miljoenenbal in, wat betekent dat die club direct een flink aantal miljoen euro kan bijschrijven.  De KNVB vindt wel dat een deel van die opbrengsten onder de andere clubs moet worden verdeeld. Voor AZ wachten nu voorrondewedstrijden, waarin de club deelname aan de groepsfase moet zien te bereiken.

Maandag 3 augustus komt er meer duidelijkheid. Dan neemt de UEFA een besluit over alle Europese inschrijvingen. AZ heeft de zaak al bij de Europese voetbalbond aangekaart. Mocht de uitspraak voor de Alkmaarders negatief uitvallen, dan kan een spoedprocedure worden opgestart bij het CAS.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]