Ga naar Content

Nieuwe lampen, maar nog geen nieuwe spelers bij FC Volendam

VOLENDAM - De nieuwe stadionverlichting van FC Volendam springt bij de eerste training van het seizoen '20/'21 het meest in het oog. Ook mogen er weer toeschouwers langs het veld toekijken. Zij zien dat de selectie van trainer Wim Jonk nog geen nieuwe spelers herbergt.  

Foto: NH Sport/Edward Dekker

Publiek werd voor het eerst sinds de corana-uitbraak weer tot het stadion toegelaten. De verlichting brandde afwisselend. Zo werden de moderne led-lampen getest. Dat zal nog uitgebreider gebeuren als het donker is.  

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Drie basisspelers weg

Ten opzichte van vorig seizoen raakte FC Volendam drie basiskrachten kwijt. Francesco Antonucci en Noah Fadiga werden gehuurd van AS Monaco en Club Brugge en zijn weer terug naar hun club. Linksback Gijs Smal maakte een transfervrije overstap naar FC Twente. Verder vervolgen ook Jelle Duin (gehuurd van AZ), Gerry Vlak (IJsselmeervogels) en Mitchell Michaelis (op proef bij Go Ahead Eagles) hun carrière elders. 

"We hadden vorig jaar best een grote selectie. Nu is dat iets minder in aantal, maar er zullen ongetwijfeld nog aantal spelers bijkomen", aldus Jonk. Vooral het verlies van zijn creatieve middenvelder Antonucci is een aderlating. "Franco was een belangrijke pion, een speler van een iets ander kaliber die heel veel creëert met zijn goals en assists. Dat is een gemis. De andere spelers kunnen we misschien intern oplossen." 

Tekst gaat verder onder de foto

"Er zullen ongetwijfeld nog een aantal spelers bij komen"

FC Volendam-trainer Wim jonk
Foto: NH Sport/Edward Dekker

Desondanks richt FC Volendam de blik nadrukkelijk omhoog. "Ik wil spelen voor directe promotie. Honderd procent", zegt centrale verdediger Micky van de Ven zonder twijfels. "Je moet altijd voor het hoogste gaan. In deze groep zit veel voetbal. We kunnen veel bereiken als we dingen samen doen, maar de lat moet omhoog", besluit Jonk. 

"Ik wil spelen voor direct promotie. Honderd procent"

FC VOlendam-speler Micky van de Ven

Over krap twee weken speelt FC Volendam het eerste oefenduel. De competitie begint in het weekend van 28 augustus. Inmiddels heeft de eerste divisionist ruim 1.300 seizoenkaarten verkocht; dat is al bijna een evenaring van de 1.400 van afgelopen seizoen. 

Vanaf 17.11 uur zie je een reportage over de eerste training van FC Volendam op tv bij NH Sport 

Eerste training FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]