Ga naar Content

Terug in de tijd: Pé Mühren was 59 jaar lang de stem van FC Volendam

VOLENDAM - Volendamser dan Pé vind je ze bijna niet. Liefst 59 jaar reed Pé Mühren op zijn brommertje naar de thuiswedstrijden van FC Volendam waar zijn stem door de luidsprekers klonk. Altijd was hij in voor een grap. Een woordkunstenaar, die bij zijn afscheid in 1996 een traantje liet, omdat er zelfs een tribune naar hem was vernoemd. 

Stadionspeaker Pe Muhren - NH Sport/Edward Dekker

NH Sport dook de archieven in en vond een cassettebandje waarop Pé op zijn kenmerkende manier vertelde over zijn rol als stadionspeaker. Bijna een kwart eeuw later, rijgen twee van zijn zoons, Arnold (van The Cats) en Henk de anekdotes aaneen. Zo fluisterde Pé ooit door zijn microfoon tegen een scheidsrechter, die in zijn ogen te lang liet doorspelen: "Scheids, we hebben geen nachtvergunning hoor...", vertelt Arnold over zijn in 1998 overleden vader.

Tekst gaat verder onder de foto

"Scheids, we hebben geen nachtvergunning hoor..."

Wijlen Pé Mühren, stadionspeaker
Foto:

 Speciaal voor deze gelegenheid haalt Henk de onderscheiding op die Pé kreeg toen hij precies een halve eeuw speaker was. "Lee Towers is niet de enige met een gouden microfoon. Dat wil ik maar gezegd hebben." 

Tekst gaat verder onder de foto

"Lee Towers is niet de enige met een gouden microfoon"

Henk Mühren, zoon van Pé
Foto:

De laatste jaren zit Jack Mühren in de radiokamer bij de thuisduels van FC Volendam. Hij is een neef van Pé.

Op maandag 2 maart zond NH Sport onderstaande reportage over Jack uit.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]