Noord-Holland

Provinciale partijen willen steun voor noodlijdende dierenopvangcentra

29 juni 2020, 12.05 uur · Aangepast 29 juni 2020, 12.54 uur · Door Sjoerd Stoop

Whatsapp

NOORD-HOLLAND - Er moet provinciale steun komen voor dierenopvangcentra die door de coronacrisis in zwaar weer verkeren. Dat meent de Noord-Hollandse fractie van de Partij voor de Dieren. Een voorstel waarmee het provinciebestuur wordt opgeroepen om geld uit te trekken wordt op voorhand al gesteund door een groot deel van Provinciale Staten.

Vogelhospitaal Naarden - Joost Lammers / NH Nieuws

De coronacrisis zorgt er voor dat verschillende Noord-Hollandse dierenopvangcentra in zwaar weer verkeren. Ze merken dat hun inkomsten flink teruglopen en dat er minder vrijwilligers beschikbaar zijn terwijl het werk alleen maar toeneemt. 

Een van de opvangcentra die onlangs al de noodklok luidde is het Naarder vogelhospitaal. De schade is daar de laatste tijd al opgelopen tot 20.000 tot 30.000 euro. Normaal gesproken komt er geld binnen door donaties of evenementen, maar die evenementen kunnen momenteel niet. Een ander probleem is dat het vogelhospitaal de kosten ziet toenemen, omdat bijvoorbeeld mondkapjes en handschoenen veel duurder zijn geworden. 

Opvangcentra willen geld uit noodfonds

Het Naarder vogelhospitaal is niet de enige. Alle dertien Noord-Hollandse dierenopvangcentra lopen tegen hetzelfde probleem op. Ze hebben om een bijdrage van 300.000 euro uit het noodfonds gevraagd, maar of ze dat krijgen, is nog maar de vraag. 

Nog dit jaar 'redelijk voorstel'

De Partij voor de Dieren wil er vandaag met haar motie voor zorgen dat de steun voor de dierenopvangcentra er wel degelijk komt. De partij roept Geduputeerde Staten op om zo snel mogelijk – maar uiterlijk dit jaar - met een redelijk voorstel te komen voor hulp aan de opvangcentra. Een concreet bedrag wordt daarbij nog niet genoemd. 

De motie kan al rekenen op steun van D66, PvdA, GroenLinks, SP, PVV, Forum voor Democratie en 50PLUS/Partij voor de Ouderen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp