Alkmaar

Grote schrik in Bergen aan Zee na grof geweld: "Het was echt beangstigend"

25 juni 2020, 17.08 uur · Aangepast 25 juni 2020, 17.34 uur · Door Jimmy Miltenburg

Whatsapp

BERGEN AAN ZEE - De vechtpartij waarbij gisteravond twee zwaargewonden vielen, is in Bergen aan Zee ingeslagen als een bom. Gisteravond laat kreeg een groep van ongeveer twintig jongeren het met elkaar aan de stok. Daarbij werd één jongen  in zijn borst gestoken, een ander liep een gebroken kaak op. 

200625_VECHTPARTIJ - NH Nieuws

"Het was echt beangstigend", vertelt een Duitse toeriste. "Het is voor mij, omdat ik bij een oudere generatie hoor, heel beangstigend dat jongeren zo bruut op elkaar inslaan." Het bleef niet bij vuistgeweld, ook een steekwapen werd gebruikt. Dat in de badplaats zulk grof geweld gebruikt wordt, zorgt voor grote verontwaardiging. "Ik ben nu de bloedspatters aan het opruimen", vertelt de eigenaar van een nabijgelegen hotel. "Ik woon hier ook en dit moeten we opruimen en zorgen dat we dit niet vaker mee gaan maken." 

Quote

"Dit past totaal niet in Bergen aan Zee en moet zo snel mogelijk ophouden"

bart meijer, inwoner bergen aan zee

De getuigen zijn geschrokken van de vechtpartij, maar helemaal op zichzelf staat het incident niet. Drie weken geleden waren er ook problemen met jongeren op Noord-Hollandse stranden. "Het past totaal niet in Bergen aan Zee, maar ze zijn hier toch terechtgekomen", aldus Bart Meijer. "Dit moet ook zo snel mogelijk ophouden. Wegwezen, ze moeten maar ergens anders gaan spelen."

De toedracht van de vechtpartij wordt momenteel onderzocht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en de politie roept getuigen, liefst met beeldmateriaal, op om zich te melden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp