Ga naar Content
IJmond

Geslaagden verrast met drive-thru diploma-uitreiking: "Dit had ik niet verwacht"

22 juni 2020, 19.17 uur · Aangepast 22 juni 2020, 20.56 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

HEEMSKERK - Leerlingen van het Kennemercollege werden vandaag verrast met een speciale diploma uitreiking. Onder het genot van een glas (alcoholvrije) champagne en een zak popcorn namen de leerlingen vanuit de auto dat felbegeerde papiertje in ontvangst.   

"Het is een raar jaar geweest en de leerlingen verdienen gewoon een feestelijk afscheid", vertelt Hans Out, teamleider van 4 MAVO op het Kennemer College, aan NH Nieuws. Door de coronacrisis is het onmogelijk geworden om de diploma's in de aula uit te reiken dus verzon de school een alternatief.

Verrassing

Vooraf is alle leerlingen alleen verteld dat er een diploma uitreiking zou plaatsvinden en waar ze zich moesten melden. "Verder moest alles een verrassing blijven", vertelt Out. "Onze leerlingen kennende denk ik dat ze elkaar ondertussen via WhatsApp wel op de hoogte hebben gebracht", vertelt hij. 

Popcorn en champagne

In de 'drive-through' krijgen de leerlingen een fles alcoholvrije champagne en een zak popcorn om in de auto open te maken. "Als ze daarna hun diploma hebben ondertekend, rijden de leerlingen door een glittergordijn de toekomst tegemoet", aldus Out. "Ik dacht dat ik alleen dat papiertje zou komen ophalen. Dit had ik echt niet verwacht", vertelt een van de leerlingen aan NH Nieuws.  

Bekijk hier de reportage. Tekst loopt door onder de video.  

200622_DIPLOMA - NH Nieuws

Voor veel leerlingen voelt het toch raar om hun diploma in ontvangst te nemen zonder dat ze eindexamen hebben gedaan. "Het voelt net alsof ik niet écht geslaagd ben, maar het is toch wel zo", vertelt een van de leerlingen. "Ik heb van veel leerlingen gehoord dat ze het jammer vinden dat ze geen examen hebben gedaan. Daarom vinden we het zo belangrijk om er toch een mooi feest van te maken", aldus Out.  

Enthousiast

Hij is enthousiast over de 'drive through' en overweegt zelfs om de diploma uitreikingen in de toekomst ook op deze manier te blijven organiseren. Vandaag hebben de eerste vier klassen hun diploma gekregen en morgen krijgen nog eens vier groepen hun diploma uitgereikt in de 'drive through'.   

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.