Ga naar Content
Alkmaar

Alpaca's knuffelen in Egmond

21 juni 2020, 13.30 uur · Aangepast 21 juni 2020, 19.22 uur
Door: Redactie · Foto:

EGMOND AAN DEN HOEF - Op het strand bij Egmond kun je sinds kort alpaca's tegenkomen. Het zijn de dieren van de boerderij van Dave Rickli en Carlijn Grobben. Beiden zijn dol op de dieren en brengen graag ook anderen met hun lievelingen in contact, onder meer door met ze op het strand te gaan wandelen.

Wie alpaca's wil knuffelen, hoeft niet meer af te reizen naar de hoogvlakten van Ecuador, Bolivia, Chili, Uruguay of Peru. Aan de Hoeverweg in Egmond aan den Hoef zijn Dave en Carlijn een ecologische boerderij begonnen met alpaca's.

Droom

Voor Dave en Carlijn gaat met de stap een boerderij te beginnen een lang gekoesterde droom in vervulling. Dave is al sinds zijn jeugd dol op het gebied rond Egmond en na 2,5 jaar reizen over de wereld besloot hij drie hectare grond te kopen aan de Hoeverweg om zijn droom te realiseren: een alpacaboerderij.

Met zijn vriendin biedt hij op de boerderij allerlei 'alpaca activiteiten' aan, zoals teambuilding voor bedrijven maar ook dagbesteding en zelfs een hightea arrangement tussen de kudde.

Mediapartner Duinstreek Centraal ging op bezoek bij de farm:

200621_Alpacas_V2 - Duinstreek Centraal

Het begin van een grote alpacagemeenschap is er met zes mannetjes, waaronder Pablo Picasso, Don Juan, Patron en Nacho. Deze zomer arriveert het vrouwelijk gezelschap: drie merries met drie dochters. Uiteindelijk moet de kudde uitgroeien tot zo'n 60 alcapa's.

Ze hebben al aardig wat aanmeldingen binnen van vrijwilligers voor de dagbesteding. Toch zoeken ze nog versterking voor allerlei klusjes: de dieren of moestuin verzorgen of wol spinnen en verwerken. Meer informatie is te vinden op hun website.

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!