Ga naar Content

Telstar moet bezuinigen, maar toekomst niet in gevaar

VELSEN-ZUID - Door de coronacrisis gaat Telstar drie ton bezuinigen. "Als je één seizoen zonder publiek gaat spelen, loopt de gehele sector zo'n 331 miljoen mis. 140 miljoen is het maximale bedrag wat de overheid zal bijdragen", aldus algemeen directeur Pieter de Waard. De resterende 191 miljoen moet door middel van bezuinigingen van de clubs zelf komen.

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Door de bezuinigingen zal er geen werk meer zijn voor vier fulltimers en twee openstaande vacatures zullen niet worden ingevuld. Op de vraag of het huidige spelersbudget omlaag gaat, wilde De Waard geen uitspraken doen. Het vrouwenteam en het op te richten Jong Telstar lopen geen gevaar. "Het vrouwenteam wordt gefinancierd door de stichting Vrouwenvoetbal Kennemerland en het Jong Telstar-team door het Witte Welpen Fonds", laat De Waard weten. 

Het voetbal zit in zwaar weer. Toch is er geen angst voor het voorbestaan van Telstar. "De toekomst van Telstar is niet in gevaar. Wij doen ons huiswerk en leveren een bijdrage met de huidige bezuinigingen." Pieter de Waard laat verder weten dat er vooralsnog geen sponsoren zijn afgehaakt en dat sponsoren begrip hebben voor de huidige situatie. Wel zijn er een aantal sponsoren die hun verlenging nog in beraad hebben.

"De toekomst van Telstar is niet in gevaar"

Algemeen directeur Telstar pieter de waard

Lees ook