Ga naar Content

Pieter de Waard niet bezorgd om Telstar: "Wij hebben voor hetere vuren gestaan"

VELSEN-ZUID - Veel clubs in het betaalde voetbal moeten fors bezuinigen en sommigen zijn al tot ontslag van mensen overgegaan. Ook Telstar ondervindt de gevolgen van de coronacrisis. Algemeen directeur Pieter de Waard heeft het volste vertrouwen dat Telstar de crisis overleeft. "Wij hebben voor hetere vuren gestaan."

Foto:

De club moet wel op zoek naar een nieuwe naamgever van het stadion, omdat de Rabobank IJmond het aflopende contract niet heeft verlengd. Er is voldoende belangstelling, alleen is de vraag tegen welk sponsorbedrag. De Waard heeft een plan van aanpak gemaakt en verwacht dat het stadion over vier maanden een nieuwe naam draagt.

Streamen van wedstrijden

Ook over de kans dat supporters en sponsoren straks niet aanwezig mogen zijn, maakt de Telstar-directeur zich geen zorgen. "Wij gaan ervan uit dat supporters en sponsoren het stadion gewoon kunnen bezoeken of op een andere manier in aanraking komen met de wedstrijden." Volgens De Waard is Telstar hierover in gesprek met de gezamenlijke organisatie van clubs in de eerste divisie en er zijn meerdere mogelijkheden. "Het streamen van wedstrijden tegen betaling zou een optie kunnen zijn om fans en sponsoren aan zich te binden."

"Wij zijn één van de braafste kinderen van de klas"

Algemeneen directeur van Telstar Pieter de waard

Telstar heeft sinds half maart nauwelijks inkomsten en wordt door diverse instanties gesteund. De Waard maakt zich daarom absoluut geen zorgen over het voortbestaan van de club. Volgens de algemeen directeur heeft Telstar altijd een kleine, maar sluitende begroting  gehad. "Als je de Telstar-situatie binnen het betaald voetbal bekijkt dan zijn wij één van de braafste kinderen van de klas", aldus De Waard, die blij is dat de zon volop schijnt. Daardoor leveren de zonnepanelen op het dak van het stadion nog geld op.

Foto:

Lees ook

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn