Ga naar Content

Jong AZ-doelman Schendelaar verhuurd aan Telstar

VELSEN-ZUID - Jasper Schendelaar speelt komend seizoen op huurbasis bij Telstar. De negentienjarige doelman wordt door AZ één seizoen verhuurd aan de Witte Leeuwen

Foto: Pro Shots / Wouter Dill

De Alkmaarder speelde op jonge leeftijd voor Alcmaria Victrix en De Foresters, voordat hij in 2013 aansloot bij de jeugdopleiding van AZ. In 2016 maakte de toen vijftienjarige Schendelaar zijn officieuze debuut voor de Alkmaarders. In een oefenduel met de Polderse Selectie (9-0 winst) stond hij een helft onder de lat. Daarmee werd hij één van de jongste spelers ooit in het eerste elftal.  

Debuut

In het seizoen 2018/2019 maakte Schendelaar zijn officiële debuut in het betaalde voetbal in het shirt van Jong AZ. In twee seizoenen kwam hij tot 27 wedstrijden onder trainers Michel Vonk en Koen Stam. Hij kwam nog niet in een officiële wedstrijd van AZ in actie. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuwe doelmannen

Telstar was op zoek naar twee nieuwe doelmannen na het vertrek van Sven van der Maaten (SVV Scheveningen) en Anthony Swolfs (transfervrij). Keeper Abdel El Ouazzane verlengde vorige week zijn contract. "Ik ben blij dat we op deze termijn al zekerheid hebben over de komst van Jasper", licht trainer  Andries Jonker toe op de clubsite van Telstar. "Jasper is een talentvolle keeper en heeft bij Jong AZ reeds laten zien ook op dit niveau goed mee te kunnen. Wij zijn op zoek naar een eerste en tweede keeper. Ik ben zeer verheugd met zijn komst naar de club."

"Ik ben blij dat we op deze termijn al zekerheid hebben over de komst van Jasper"

trainer andries jonker

Lees ook