Ga naar Content

Corendon: Eerste vakantievlucht vanaf Schiphol op 26 juni

Touroperator Corendon gaat vanaf 26 juni weer vluchten uitvoeren vanaf Schiphol. De eerste vakantievlucht is naar het Bulgaarse Burgas, meldt de maatschappij aan NH Nieuws. De plannen voor de omstreden 'coronavrije vakanties' worden voorlopig in de ijskast gezet.

Een Corendon-Boeing 737-800 op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Corendon is de laatste van de vier grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die het hervatten van vluchten bekendmaakt. Transavia is vandaag weer begonnen met vliegen en TUI Nederland wil vanaf 1 juli opstarten. KLM is niet gestopt met het uitvoeren van vluchten, maar vloog in eerste instantie nog maar 10 procent van de normale dienstregeling. Vanaf juli zit KLM op zo'n 25 tot 30 procent van voor de coronacrisis.

Op Burgas na wil Corendon meer vakanties in het buitenland aanbieden, al dan niet met de eigen vloot of in samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen.

Mondkapjes verplicht

Net als bij de andere Nederlandse luchtvaartmaatschappijen worden mondkapjes verplicht aan boord van Corendon-vliegtuigen. Verder wordt het contact tussen bemanning en de passagiers geminimaliseerd. Vooraf bestelde maaltijden zullen klaarliggen op de stoelen van de reizigers.

'Coronavrije vakanties'

Corendon kwam eerder veel in het nieuws over plannen om 'coronavrije vakanties' aan te bieden. Reizigers zouden dan in een hotel bij Schiphol eerst op corona worden getest. Bij een negatieve uitkomst blijven de vakantiegangers van begin tot eind in een coronavrije omgeving. De maatschappij wilde die vakanties in Antalya laten plaatsvinden. 

De 'coronavrije vakanties' waren omstreden. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vond ze een "vorm van schijnveiligheid". Voorlopig worden die vakanties niet aangeboden door Corendon.

Dick Gussen van Corendon over de eerste bestemmingen:

Dick Gussen van Corendon over de eerste bestemmingen - NH Nieuws/Doron Sajet

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]