Ga naar Content

Corendon-hotels bij Schiphol en Amsterdam worden testlocaties voor corona

Touroperator Corendon gaat vanaf deze week coronatesten aanbieden in het City Hotel in Amsterdam en Village Hotel in Badhoevedorp, bij Schiphol. De test die in Badhoevedorp wordt gedaan, is bedoeld voor reizigers die een 'coronavrije' vakantie boeken. In Amsterdam is iedereen -tegen betaling- welkom voor een antistoffentest.

Een Corendon-Boeing 737-800 op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Corendon wil vanaf 26 juni vakanties verkopen die gegarandeerd 'coronavrij' zijn. Vooralsnog begint de maatschappij met reizen naar Antalya, waar de reizigers in een Corendon-resort verblijven en daar ook de hele vakantie niet uit mogen. De reis begint met een coronatest in het Village Hotel bij Schiphol. Bij een negatief resultaat worden de vakantiegangers met bussen naar de luchthaven gebracht en vliegen ze met een Corendon-Boeing naar Turkije. Iedereen is getest: van de buschauffeur tot de piloten en stewardessen.

Geen mondkapjes

Een van de voordelen is volgens Corendon dat niemand aan boord van het vliegtuig een mondkapje op moet, zoals dat nu wel voorlopig de norm is bij KLM. Er hoeft ook geen anderhalve meter afstand van anderen te worden gehouden. Omdat niemand aan boord corona heeft, kunnen de stewardessen de passagiers op een normale manier voorzien van eten en drinken. Bij andere maatschappijen liggen de consumpties op de stoel te wachten.

Antistoffentest

Wie niet met Corendon op vliegvakantie gaat, maar toch wil weten of hij of zij het coronavirus al gehad heeft, biedt de maatschappij nu ook een antistoffentest aan. Die sneltest vindt in het Amsterdamse City Hotel plaats. Tegen betaling van 69 euro weet de klant binnen 15 minuten of hij al antistoffen tegen het virus heeft. De test wordt uitgevoerd door een arts.

De maatschappij benadrukt dat de antistoffentest een andere is dan de coronatest die voor de vliegvakantie moet worden genomen. Voor die test moeten reizigers 50 euro per persoon afrekenen.

Lees ook

Corona op Schiphol
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol