Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Drommedaris programmeert deze zomer alleen lokale artiesten: "We hebben elkaar nodig"

3 juni 2020, 15.33 uur · Door Redactie

ENKHUIZEN - Cultureel centrum de Drommedaris in Enkhuizen gaat uitsluitend lokale artiesen een podium bieden deze zomer. Aanstaande zaterdag openen zij de deuren weer voor publiek, met een aagepast programma.

Henk Visser Fotografie - Henk Visser Fotografie

"Een bewuste keuze", licht cultureel manager Annemarike van Putten-Bunschoten toe. "We willen op deze manier de lokale artiesten steunen. We moeten het met elkaar doen. Zonder artiesten hebben wij geen publiek en zonder podium zitten zij thuis." 

Doordat er in de zaal van de Drommedaris maar een kwart van de normale hoeveelheid publiek toegestaan is, krijgen de artiesten wel een lagere gage. "Dat was wel even spannend, maar niemand vond dat een probleem. Wij krijgen ook minder binnen dus we leveren zo allebei wat in." 

Westfriese krachten bundelen

De binding tussen de artiesten in de regio en het podium is sterk. Eerder maakten zij al samen met 26 Westfriese artiesten een nummer om de krachten te bundelen. 

Zaterdag is de eerste avond dat de histotische toren de deuren weer opent. Een spannend moment voor de cultureel manager. "Het voelt toch als een primeur. Alles gaat even anders dan anders en het is afwachten hoe het publiek daar op reageert."  

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier