Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Vrouw (43) en jongen (17) aangehouden voor brandstichting in volgeboekt hotel Zaandijk

2 juni 2020, 13.58 uur · Aangepast 2 juni 2020, 21.33 uur · Door Redactie

ZAANDIJK De politie heeft vanochtend een 43-jarige vrouw en een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden voor betrokkenheid bij brandstichting in een hotel aan de Lagedijk in Zaandijk.

Inter Visual Studio/Sam de Joode

In de nacht van dinsdag 23 april op woensdag 24 april 2019 klinkt er harde explosie vanuit het hotel tegenover de Zaanse Schans. Al snel blijkt dat het een doelgerichte actie is geweest, want op beelden van beveiligingscamera's is te zien hoe een scooterrijder de deur van het restaurant inslaat, naar binnen gaat en het explosief op de bar zet.

Nadat hij dat heeft aangestoken, maakt hij zich snel uit de voeten.  Niet veel later volgt een gigantische explosie, die de gevel van het hotel gedeeltelijk verwoest. Ook breekt er brand uit. 

Tekst loopt door onder de video

Korte beelden van de explosie bij hotel Zaandijk - NH Nieuws

Omdat de brandweer het vuur snel onder controle had, bleef de schade beperkt. Wel had het volgens de politie 'makkelijk uit de hand kunnen lopen', want het hotel was op het moment van de explosie volgeboekt.  

Eerdere brand

De recherche is de twee na 'uitgebreid onderzoek' op het spoor gekomen en probeert momenteel te achterhalen wat de exacte rol van de verdachten is geweest. Onduidelijk is of de twee ook verdacht worden van brandstichting bij hetzelfde hotel, in  januari vorig jaar. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!