Ga naar Content

Zaans Museum opent deuren voor bezoekers: "Dubbel gevoel bij deze opening"

ZAANSTAD - Waar het Zaans Museum de afgelopen elf weken dicht moest vanwege de coronamaatregelen, kon directeur Jan Hovers vandaag de deuren van het museum weer openen. 

200601_ZAANS_MUSEUM_V2 - NH Nieuws

"Blij dat ik mijn collega's weer kan zien en heel blij dat er 'gewoon' weer mensen door het museum lopen", vertelt Hovers vandaag aan NH Nieuws. Het museum heeft de nodige maatregelen getroffen om weer open te kunnen. Zo geven pijlen de gewenste looprichting aan en in het café staan de tafels uit elkaar. 

Hovers vertelt dat het niet gaat stormlopen, want dat mag simpelweg niet. "Die anderhalvemetersamenleving geldt zeker ook in het museum. Maar ik ben heel verheugd dat mensen ons weer weten te vinden."

Financiële problemen 

Voor bezoekers is een vast tijdslot gesteld zodat de drukte wordt verspreid. "Ik heb hele dubbele gevoelens bij de opening vandaag. Aan de ene kant ben ik verschrikkelijk blij dat er weer mensen komen, maar aan de andere kant gaan de kosten onmiddellijk weer omhoog bij de opening. Het wordt nog een flinke rekensom om hier financieel goed uit te komen", besluit Hovers. 

Lees ook