Ga naar Content
West-Friesland

Hoog bezoek bij Overvest in Enkhuizen: serenade vanuit de hoogwerker

11 mei 2020, 20.42 uur · Aangepast 12 mei 2020, 12.23 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Peter Goedhart

ENKHUIZEN - Bij bewoners van Omringlocatie Overvest in Enkhuizen verscheen vandaag een vrolijke act voor het raam. Theaterduo de Wasgoedzingers stapte in een hoogwerker om iedereen vanuit grote hoogte toe te zingen. En een bijkomend voordeel: ze lapten meteen de ramen schoon.

Het was voor theaterspelers Judith Kamerman en Maretty van den Mosselaar best even spannend om de hoogwerker in te stappen, dat doen ze immers ook niet iedere dag. Terwijl ze langzaamaan de lucht in worden gebracht klinken er al wat operaklanken - deels even inzingen en deels ook van de spanning.

Ze brengen een serenade aan het raam bij de bewoners van het verzorgingshuis. Liedjes als 'Oh wat ben je mooi' en 'Wel'll meet again' van Vera Lynn klinken er dan, terwijl ze de ramen soppen en zemen. 

Tekst loopt door onder de video

De wasgoedzingers komen langs bij Overvest - NH Nieuws

Het is een initiatief vanuit de centrale cliëntenraad van Omring. "De mensen mogen nergens meer heen en niemand mag er naartoe", vertelt Joop van der Zande van de cliëntenraad. "Nu proberen we door dit soort activiteiten toch een beetje wat blijheid te brengen."

Bij dit initiatief krijgt hij hulp van aannemersbedrijf EAB in Enkhuizen, die in ruil voor 'een glimlach van de bewoners' een middag de hoogwerker ter beschikking stelt. 

Meeklappen

Een enkeling heeft tijdens de theateract de mogelijkheid om op het balkon te staan. En dan wordt er ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om even mee te klappen. "Pas je wel op, het is hoog hè!", klinkt er ook vanaf het balkon.

Voor de Wasgoedzingers zelf was het ook een hele ervaring. Ze stappen tevreden weer met de beide voeten op de grond. "We konden de mensen slecht verstaan, maar we konden aan de monden zien dat ze meezongen", vertelt Maretty achteraf. "Ze stonden voor het raam dus dat was wel echt heel leuk."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Lees ook