Ga naar Content

Helderse kinderen mogen eindelijk weer naar school: "Ik miste de gezelligheid"

DEN HELDER - Het is een beetje spannend en onwennig, maar de basisscholen zijn vanaf vandaag weer open. Het is één van de welkome coronamaatregelen die zijn versoepeld. Bij de Eben Haezer in Den Helder druppelen de kinderen binnen. Sterre heeft er heel veel zin in om naar school te gaan. "Ik vind het wel weer leuk. Ik miste de gezelligheid."

"Hallo meiden, fijn dat jullie er weer zijn", klinkt over het schoolplein. Alleen de kinderen mogen door het schoolhek. Ouders geven bij het hek even snel een kus en zwaaien. Voordat de kinderen de school binnen mogen, worden eerst hun handen gedesinfecteerd.

Lees ook

"Het is best een spannende dag," vertelt John Deckers van de overkoepelende stichting Kopwerk/Schooltij. De klassen zijn in twee groepen verdeeld en gaan op verschillende dagen naar school om drukte in de klassen te voorkomen. "Het past mooi in de anderhalvemeter-maatschappij. We kijken even de kat uit de boom voor het volgende schooljaar.  Het is belangrijk dat de kinderen elkaar nu zien."

Zenuwkriebeltje

Juf Lieke Volkers van groep 8 kan niet wachten om weer te beginnen. "Ik heb ze zo gemist. Vanmorgen had ik een soort van gezond zenuwkriebeltje. We hebben het onderwijs wel door laten gaan, maar het is toch anders als je elkaar gewoon ziet. We zouden vandaag eigenlijk op kamp gaan, dus dat is wel jammer. We gaan nu gewoon hard aan het werk voor de musical."

Mediapartner Regio Noordkop ging langs bij de scholen Prinses Margriet en Dr. Jac. P. Thijsse.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Corona in de Noordkop & Texel
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de Noordkop en Texel en krijg updates in je tijdlijn