Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Advocaat: "Homostel opnieuw aangevallen in Amsterdam-Oost"

11 mei 2020, 09.30 uur · Aangepast 11 mei 2020, 10.01 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Het homostel dat op Eerste Paasdag werd uitgescholden en bespuugd in Amsterdam-Oost, is opnieuw slachtoffer geworden van een homofobe aanval. Dat zegt hun advocaat op Twitter.

Foto: Fabio - AT5

De mannen liepen gistermiddag hand in hand over straat. Na een reeks opmerkingen vanuit een groep zou een van hen zijn mishandeld.

Gevlucht

Volgens advocaat Sébas Diekstra is de man geschopt, waardoor hij onderuit ging. Omdat de politie snel ter plaatse kwam, werd de aanval afgebroken. De groep zou vervolgens zijn gevlucht, wel is er een persoon staande gehouden door de politie, aldus Diekstra. 

Omdat het te druk was op straat, was het niet mogelijk om direct aangifte te doen. Aankomende donderdag kan het stel terecht bij de politie, schrijft Diekstra op social media.

Vorige maand

Vorige maand maakten de mannen een soortgelijk voorval mee. Ze werden uitgescholden en bespuugd nabij een winkel in de Molukkenstraat, waar ze boodschappen wilden doen. Het koppel besloot een deel van de confrontatie te filmen. Deze beelden hebben ze gedeeld op sociale media.

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de jongens al weg. Uiteindelijk heeft een 15-jarige verdachte zichzelf gemeld op het bureau.

Melden

De politie riep daarna andere jongens die betrokken waren ook op om zich te melden. "We willen graag weten wie het zijn en wat er precies is gebeurd", zei een woordvoerder. "Ook als je denkt dat je niks fout hebt gedaan, dan kan je het complete verhaal doen."