Ga naar Content

Plezier en conditie belangrijkste pijlers voor Arne Slot

WIJDEWORMER - Andere looproutes, trainen in groepjes en thuis omkleden. Het zijn vreemde tijden voor de spelers van AZ. De Alkmaarse club heeft deze week weer de training hervat, tot tevredenheid van trainer Arne Slot. "De spelers hebben de laatste weken veel asfalt geroken, maar kunnen nu eindelijk weer op het gras trainen."

De laatste wedstrijd voor AZ was thuis tegen ADO Den Haag op 7 maart. Sindsdien werkten de spelers thuis aan hun conditie. Ook Arne Slot hield zich aan het schema van zijn selectie. "Ik heb geprobeerd mezelf ook aan het huiswerk van de spelers te houden. Ik weet niet of je dat ook ziet", lacht de Alkmaarse trainer, wijzend op z'n smalle 'koppie'.

Tekst loopt onder video door.

Arne Slot blij om weer op het veld te staan - NH Nieuws

"Ik heb niet de illusie dat de spelers nu veel leren"

AZ-trainer Arne Slot

"Ik heb niet de illusie dat ze nu veel leren in drietallen. De conditie op peil houden en het plezier zijn de belangrijkste pijlers om nu te trainen", vervolgt Slot zijn verhaal voor de camera van NH Sport.

De oefenmeester stond woensdag vooral aan de kant van het trainingsveld. Er mag namelijk maar één trainer per groepje aanwezig zijn en dat liet hij over aan zijn assistenten.

Tekst loopt door onder afbeelding.

Foto: NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Tot 1 september ligt het betaalde voetbal stil en dat betekent dat er alleen maar getraind mag worden. Een aanloop van drieënhalve maand is wel heel erg lang en dat beaamt Slot ook. "Het kan zelfs nog langer duren. We handelen naar de richtlijnen van het RIVM. We weten dat we dit tot 20 mei mogen doen en hopen daarna dat de maatregelen weer wat versoepelen. Wellicht mogen we dan weer met de hele groep trainen."

Lees ook