Ga naar Content

Basketbalcoach Lakner: "Op dit moment weten wij niets"

AMSTERDAM - Laki Lakner is de nieuwe trainer van Apollo Amsterdam, maar hij weet nog niet in welke divisie zijn team speelt komend seizoen. "Het is nog onuidelijk of wij eredivisie of promotiedivisie gaan spelen en wanneer wij überhaupt gaan spelen. Op dit moment weten wij niets", aldus Lakner.

Foto: Thomas Brood / NH

Apollo Amsterdam heeft zich niet ingeschreven voor de Basketball League. "Het bestuur van de DBL houdt vast aan de deadline van 1 mei voor de inschrijving. Met het oog op de onzekere toekomst vindt het bestuur van Apollo het nu te vroeg om deze commitment aan te gaan. De DBL zegt dat je drie ton moet hebben wil je eredivisie spelen. Moet die lat niet veel lager in deze coronatijd?", vraagt Lakner zich af.

Ook is het de vraag of Apollo een stapje lager in de promotiedivisie kan uitkomen. "De eredivisie is een aparte organisatie. Alle competities daaronder vallen onder de basketbalbond. De promotiedivisie bestaat uit 12 teams. Je kan dan niet zomaar zeggen ik wil meespelen met Apollo. Je hebt promotie-degradatie regelingen en je kan niet met een oneven aantal teams aan de competitie beginnen," aldus Lakner.

 

"Moet die lat niet veel lager in deze coronatijd?"

Apollo-trainer Laki Lakner

Lakner was al bij Apollo betrokken bij het onder 21 team. Hij kent de club goed en daarom was het geen verrassing dat Lakner komend seizoen de trainer is van het eerste team van de Amsterdammers. "Ik denk dat het een logische stap was. Ik ken alle ins en outs. Ik wilde het zelf ook doen dus er was niet zoveel voor nodig", aldus Lakner.

Voorlopig is het afwachten wanneer er dus weer gebasketbald kan worden. Apollo heeft nog geen spelers onder contract staan komend seizoen.  Lakner heeft al wel wat toezeggingen van talenten en ervaren spelers, maar als het team niet in de Basketbal League gaat spelen dan vreest hij dat jongens gaan afhaken. 

Lees ook