Ga naar Content

Apollo Amsterdam keert volgend seizoen niet terug in Basketball League

AMSTERDAM - Basketbalclub Apollo Amsterdam schrijft zich niet in voor het seizoen 2020-2021 in de Dutch Basketball League. De club had tot 1 mei om zich in te schrijven voor het komende seizoen.

Foto: NH Nieuws/ Maarten Westerduin

Voorzitter Mark van Meggelen schrijft in een reactie op Facebook: "De maatregelen genomen voor het indammen van het coronavirus hebben ook grote invloed op de toekomst van onze huidige en toekomstige partners en sponsors. Dit zorgt momenteel voor onduidelijkheid over de financiële mogelijkheden bij Apollo."

"Om deze reden vindt het bestuur het op dit moment niet verantwoord om te voldoen aan de deadline van de Dutch Basketball League om voor 1 mei Apollo Amsterdam in te schrijven voor het seizoen 2020-2021", vervolgt Van Meggelen. 

"Dit zorgt voor onduidelijkheid over financiële mogelijkheden"

Apollo-voorzitter Mark van meggelen

"Het feit dat wij Apollo Amsterdam niet voor de deadline van 1 mei bij de DBL hebben ingeschreven is slechts een tussenstop in het werken aan onze toekomst. Wij hopen u snel te informeren over verdere positieve ontwikkelingen in deze aanhoudend onzekere tijden", aldus de voorzitter.

De Amsterdammers maakten vorige week bekend dat trainer Patrick Faijdherbe de club na vijf jaar verlaat. Vanaf komend seizoen wordt hij vervangen door de Kroaat Laki Lakner. 

Lees ook