Ga naar Content

Seizoen ten einde voor Apollo Amsterdam en Den Helder Suns

ALMERE - De Dutch Basketball League heeft besloten om de competitie per direct te beëindigen vanwege de coronacrisis. Patrick Faijdherbe begrijpt het besluit volkomen. "Ze hadden geen andere keuze kunnen maken", meldt de trainer van Apollo Amsterdam in gesprek met NH Sport. 

Foto: NH Nieuws/ Maarten Westerduin

Voor Faijdherbe was het een rare week. "Het is sowieso vreemd wat er op dit moment in de wereld gaande door dit virus. Ik had van tevoren nooit kunnen voorstellen dat de basketbalcompetitie zou worden stil gelegd. Overal leidt het coronavirus tot rare, vreemde en vervelende situaties." 

"Overal leidt het coronavirus tot rare, vreemde en vervelende situaties" 

Apollo amsterdam-trainer pATRICK FAIJDHERBE

De Dutch Basketball League besloot vorige week om de competitie tot minstens 2 mei uit te stellen. "Mijn eerste reactie was, dat we dat niet moesten willen. Laten we eerst kijken hoe we de crisis doorkomen en daarna pas naar dit soort dingen kijken", vervolgt Faijdherbe. 

Geen degradatie

Apollo Amsterdam eindigt het seizoen op de laatste plek in de Dutch Basketball League met acht punten. Desondanks hoeft de ploeg niet te vrezen voor degradatie. "Er zijn op dit moment geen teams die naar de eredivisie willen vanuit de promotiedivisie. Degraderen kan dus bijna niet. Ze zijn al blij dat er negen teams zijn. Ze willen eigenlijk alleen dat er teams bijkomen in plaats van weggaan", besloot Faijdherbe.

Foto: NH Nieuws

Surreëel

De afgelopen week was surreëel voor ons”, aldus Peter van Noord, de trainer van Den Helder Suns. De ploeg eindigt het seizoen als zevende met veertien punten. 

“Onze Amerikanen (bij Den Helder Suns spelen er drie, red.) zijn afgelopen dinsdag naar huis vertrokken. Vrijdag kwamen ze naar me toe. Met name de druk vanuit de familie in Amerika was groot. Die willen ze thuis hebben, begrijpelijk. Toen hebben we maandagavond nog een pizza gegeten en daarna afscheid genomen. We houden contact met elkaar via de app”, aldus Van Noord. 

"We houden contact met elkaar via de app"

Den Helder suns-trainer Peter van Noord

Trainingsschema

De spelers hebben een trainingsschema meegekregen om thuis fit te blijven. De blik moet, hoe gek ook, al op volgend seizoen. “Het is een heel onbevredigend gevoel. Maar ja, je moet je aanpassen. Het feit dat de basketbalcompetitie is stilgelegd is maar een speldenprikje vergeleken met wat er nu gebeurt.”