Ga naar Content

KNVB vraagt overheid om steun in coronatijd

ZEIST - Directeur betaald voetbal Eric Gudde heeft namens de KNVB de hulp van de overheid gevraagd. "Wij luiden de noodklok over de gevolgen voor onze sector", laat Gudde weten in een brief die in handen is van de NOS. 

Foto: ANP/Pieter Stam de Jonge

De financiële schade die profclubs lijden door de coronacrisis, wordt geschat op 300 miljoen euro. Dat bedrag zou kunnen oplopen tot 400 miljoen euro. 

De KNVB beëindigde vrijdag de eredivisie en eerste divisie. Door deze beslissing lopen de betaald voetbalclubs veel inkomsten mis. Aan het begin van volgend seizoen kan er wellicht niet met publiek worden gespeeld, waardoor het inkomstenverlies groter wordt. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Hulp en samenwerking met de overheid is nodig om het voortbestaan van de sector te waarborgen"

DIRECTEUR BETAALD VOETBAL ERIC GUDDE

"Veel van de kosten betreffen doorlopende contracten, afschrijvingskosten, huur- en onderhoudskosten. Die zijn binnen het betaald voetbal niet eenvoudig te beperken. Om dat allemaal op te vangen, is dan ook hulp en samenwerking met de overheid nodig om het voortbestaan van de sector te kunnen waarborgen", aldus Gudde. 

Fondsen

AZ stelde eerder deze maand al voor om een solidariteitsfonds op te richten. Deelnemers aan Europese competities zouden een deel van hun inkomsten delen in dit fonds. Er is ook een noodfonds opgericht bestaande uit 11 miljoen euro voor profclubs en amateurclubs.  

Lees ook