Ga naar Content

Alle bewoners Heerhugowaards zorgcentrum 'uit voorzorg' in quarantaine in eigen appartement

HEERHUGOWAARD - Het Heerhugowaardse zorgcentrum De Raatstede heeft strenge maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle bewoners zitten sinds maandag in quarantaine. Zij mogen hun appartement niet verlaten, meldt Noordhollands Dagblad.

Foto: Google Streetview

Op 10 april werd het virus bij twee bewoners ontdekt, maar inmiddels hebben zich meer mensen met klachten gemeld. De omvang van de besmetting is nog onduidelijk, omdat de testuitslagen nog niet binnen zijn. Of er bewoners zijn overleden aan COVID-19 is niet bekend: de zorginstelling doet daar volgens NHD geen mededelingen over. 

De twee bewoners bij wie het virus als eerst werd ontdekt, wonen op de derde verdieping, een afdeling voor mensen met dementie. De afdeling werd na de ontdekking direct afgesloten. Alle besmette bewoners, maar ook mogelijk geïnfecteerden, worden geïsoleerd verpleegd.

(Preventieve) quarantaine

Ondanks de genomen maatregelen lijkt de besmetting zich snel te verspreiden. "Gezien de toename van het aantal klachten en de snelheid van mogelijke verspreiding, is na overleg met de huisartsen en de GGD besloten om uit voorzorg onmiddellijk over te gaan tot (preventieve) quarantaine van alle Raatstede-bewoners", staat in een bericht op de website van De Raatstede.

Ook bewoners zonder klachten moeten op hun eigen kamer blijven. Het restaurant voor de bewoners is per direct gesloten, de bewoners eten de maaltijden op hun eigen kamer. Ook activiteiten die voor de ouderen worden georganiseerd, zijn opgeschort.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook