Ga naar Content
West-Friesland

Enkhuizer verstopt 100 paashazen in voortuinen: "even een beetje vrolijkheid"

12 april 2020, 18.34 uur · Aangepast 12 april 2020, 19.49 uur
Door: Isabel Broersen · Foto: NH Nieuws

ENKHUIZEN - Bij negen voortuinen van De Steker in Enkhuizen moet je vandaag en morgen extra goed opletten. Daar liggen namelijk chocoladepaashazen en paaseieren verstopt voor kinderen uit de stad.

Het is een idee van Lizet van 't Hoog, die nog maar net in Enkhuizen is komen wonen. "Vroeger ging ik ook altijd met mijn vader en moeder naar een kasteel paaseieren zoeken. En dat vond ik zo ontzettend leuk", begint Lizet. "Ik merkte dat hier in Enkhuizen nog niet zo veel werd gedaan, dus ik dacht even een beetje vrolijkheid!" 

In de facebookgroep voor Enkhuizers deed ze een voorstel die je bijna niet kunt weigeren: "Wij hebben ruim 100 chocolade paashazen die we in onze voortuin willen 'verstoppen' op eerste en tweede paasdag , voor de kinderen en mensen die dit leuk vinden. Geef hieronder de dag, tijd en hoeveel kinderen aan zodat de haasjes klaar staan"

Inmiddels doen daar dus zo'n acht andere voortuinen aan mee. Bekijk in de reportage hieronder hoe dat eraan toe ging. De tekst loopt door onder de video.

Paashazenjacht in Enkhuizen. - NH Nieuws

Zo'n veertig kinderen gaan vandaag en morgen de uitdaging aan op De Steker. Wegens de omstandigheden gebeurt dat niet tegelijk, maar gaan ieder halfuur weer andere kinderen een poging doen. Lizet: "Super leuk! Sommige zijn ook echt van die hele kleine ukkies. Die zijn al echt met één heel klein eitje super blij en dan staat er nog meer op ze te wachten."

Lizet heeft dit initiatief belangeloos opgezet en zit vanaf een bankje de boel tevreden te bekijken. Dankzij de DekaMarkt is er ook 6 kilo aan paaseitjes verstopt in de tuinen. De chocoladehazen heeft ze zelf ingeslagen.

Tas vol lekkers

Dat betekent dat kinderen met een grote buit naar huis gaan. "Ik heb twee paashazen en ik heb eieren gevonden en kleine paashazen", vertelt Anne, die samen met haar broer Tijmen en zus Evi vanmorgen op zoek ging.  

De zussen Kaylee en Chelsea hebben na een halfuur een boodschappentas vol verzameld. Ze hebben al een geschikt moment in gedachten om alles op te eten. "Misschien morgen, dan is ons zusje Vanity jarig."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook