Ga naar Content

Angst voor drukte in natuurgebieden en tulpenvelden: 'Ga niet naar bollenstreek'

NOORD-HOLLAND - Stralend weer, een vrije dag en duizenden tulpen die in volle bloei staan, maken het voor veel mensen verleidelijk om naar de bollenvelden te komen. Veiligheidsregio's roepen mensen op om vooral thuis te blijven. 

Foto: ANP

Vanwege de drukte werden gisteren wegen tussen de bloembollenvelden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, wielrenners en mountainbikers. Ook vandaag en morgen zullen wegen tussen de bollenvelden zijn afgesloten. "Jammer dat het zo moet, maar gezondheid gaat boven alles", laat de Veiligheidsregio Hollands Midden weten. 

"Ook tijdens de paasdagen geldt de maatregel dat we anderhalve meter afstand houden en dat we met niet meer dan drie mensen bij elkaar op bezoek gaan", benadrukt burgemeester Astrid Nienhuis van de gemeente Heemstede.

Lees ook

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten roepen het publiek op natuurgebieden te mijden. Veel parkeerplaatsen worden afgesloten. Dit geldt ook voor een reeks locaties aan de kust. De kans bestaat dat hele gebieden worden afgesloten, waarschuwt Staatsbosbeheer. 

 

Blijf niet te lang

Bij boerderij Zorgvrij in recreatiegebied Spaarnwoude kwamen eerder, ondanks de sluiting, gewoon nog bezoekers. Dat is inmiddels opgehouden, zegt boswachter Theo Brouwer van het recreatieschap.

In de rest van het recreatiegebied is het vooralsnog rustig. "We vragen de mensen zich aan de RIVM-richtlijnen te houden", zegt Brouwer. "Blijf hier niet te lang."

Boswachter Theo Brouwer van recreatieschap Spaarnwoude - NH Nieuws

Ook watersporters worden gewezen op de coronamaatregelen. Volgens Rijkswaterstaat is het weliswaar niet verboden het water op te gaan, maar  gelden de strenge regels ook op en langs het water. Mensen moeten afstand houden, ze mogen niet met een hele groep mensen op een boot zitten en niet met een heleboel bootjes bij elkaar komen.

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier