Ga naar Content

'TESO had vorig weekend maar 70 bezoekers per overtocht, bij capaciteit van 1.750'

TEXEL - De TESO had het afgelopen weekend bijzonder rustig bij de overtochten van Den Helder naar Texel en terug: er werden gemiddeld maar 70 mensen overgezet. Erg weinig als je weet dat de veerboot Texelstroom een capaciteit van 1.750 bezoekers heeft.

Foto: NH/ Matthijs Gemmink

Directeur Cees de Waal van TESO zegt tegen het Noordhollands Dagblad dat hij 80 procent minder mensen overzet. "En dat terwijl we ook minder vaak varen, nu maar om de twee uur."

Vorige week werd op Facebook massaal gereageerd op een bericht dat er juist weer veel mensen op de boot naar Texel zaten. Maar dat is volgens De Waal dus niet waar. "We hebben dit weekend zelfs minder mensen vervoerd dan het weekend ervoor: van vrijdag tot en met zondag zetten we nu 5.745 passagiers over tegenover 5.865 een week eerder."

Komend paasweekend worden weer zulke lage cijfers verwacht, denken De Waal en VVV-directeur Frank Spooren. Want echt, zegt hij: "Het eiland was compleet uitgestorven. Er gingen net zoveel mensen het eiland op als af. TESO heeft dat handmatig geteld."

Lees ook

Corona in de Noordkop & Texel
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de Noordkop en Texel en krijg updates in je tijdlijn