Sport

Mogelijk compensatie voor seizoenskaarthouders Ajax als eredivisie stopt

5 april 2020, 12.13 uur · Aangepast 5 april 2020, 12.32 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Ajax onderzoekt hoe het seizoenkaarthouders kan compenseren als de eredivisie niet meer wordt hervat. De landskampioen heeft dat alle jaarkaarthouders in een email laten weten.

Pro Shots/Toon Dompeling
Pro Shots/Toon Dompeling

"Ajax begrijpt dat het definitief stoppen van de eredivisie natuurlijk niet het uitgangspunt is waar seizoenkaarthouders voor hebben betaald", staat in de email. "Er zal in overleg met de overige clubs worden bekeken of en hoe supporters tegemoet gekomen kunnen worden, terwijl het ook van belang is om te zorgen dat de eredivisie overleeft en ook Ajax zelf gezond blijft."

Roep om beëindigen eredivisie

Als het seizoen nog wordt hervat, dan speelt de club nog tegen FC Twente, PEC Zwolle, Vitesse en VVV-Venlo in de Johan Cruijff ArenA. Ajax riep de KNVB woensdagavond bij monde van Marc Overmars op de eredivisie niet meer te hervatten wegens de uitbraak van het coronavirus. De koploper van de eredivisie kreeg bijval van PSV en AZ. Ook PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard willen dat het seizoen definitief wordt beëindigd.

Tekst loopt door onder de foto

Pro Shots/Sjoerd Tullenaar
Pro Shots/Sjoerd Tullenaar

De clubs uit de eredivisie en eerste divisie praten dinsdag met de KNVB over de gevolgen van de twee scenario's waarmee de nationale voetbalbond werkt. Of het betaalde voetbal wordt hervat en afgerond voor 3 augustus, of het seizoen in het betaalde voetbal is nu al voorbij.

KNVB wacht af

De KNVB vindt het nog te vroeg om het betaalde voetbal nu al stop te zetten en houdt zich voorlopig aan de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ook de UEFA wil dat zo veel mogelijk nationale competities in Europa afgemaakt worden. De Europese bond dreigt zelfs met sancties als competities nu al afhaken.

Whatsapp