Sport

Ajax-directeur Overmars wil stekker uit competitie: "Eredivisie is dood"

2 april 2020, 07.12 uur · Door Redactie

Whatsapp

Als het aan Ajax-directeur Marc Overmars ligt, wordt de competitie dit seizoen niet meer uitgespeeld. 

ANP/Evert Elzinga
ANP/Evert Elzinga

Dat betoogt hij woensdagavond in een groot interview op de website van De Telegraaf.

"Ik weet dat heel veel clubs er ook zo over denken, gewoon duidelijkheid willen en vinden dat de eredivisie niet meer moet worden uitgespeeld. De eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je het wilt. Premier Rutte zei niet voor niets dat dit de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog is", zegt Overmars.

Competitie hervatten

Eerder pleitten onder meer ook PEC Zwolle en Fortuna Sittard al voor de beëindiging van het seizoen, dat door de uitbraak van het coronavirus volledig is stilgevallen. De KNVB liet eerder op woensdag echter weten, na een vergadering met alle lidstaten van de UEFA, dat de competitie hopelijk half juni kan worden hervat. Daarmee zou de uiterste termijn van 3 augustus, die de UEFA deze zomer heeft gesteld aan het einde van de nationale competities, nog net worden gehaald.

Voor Overmars hoeft het echter allemaal niet meer. "Natuurlijk weten we dat er honderd gevolgen aan vastkleven als we nu een streep onder de competitie zetten. Maar die zitten ook vast aan het na 1 juli doorspelen. Wat denk je van Hakim Ziyech die vanaf die datum bij Chelsea onder contract staat?"

Overmars ziet ook niets in doorspelen in de zomer. "Dan begin je op zijn vroegst in oktober aan een seizoen dat eindigt met EURO 2021. Ik voorspel een chaos van wedstrijden en doorvoetballen in de winterstop. Maar wat als we een strenge winter krijgen? Of een storm als dit seizoen? En dan moeten de clubs ook nog hun internationals afstaan voor vriendschappelijke interlands in de aanloop naar het EK. Het wordt een overbelasting van hier tot Tokio."

'Bijna twee maanden stilgezeten'

Volgens Overmars hebben ook veel spelers geen trek meer in een hervatting van de competitie. "En niet alleen bij Ajax. Als - met de nadruk op als - ze na 28 april weer mogen trainen, hebben ze bijna twee maanden stilgezeten."

Overmars: „We staan bovenaan, hebben nagenoeg iedereen weer fit, dus hadden het volste vertrouwen in het behalen van de titel. Maar spelen is nu onverantwoord. KNVB, creëer gewoon nu duidelijkheid!"

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp